Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

Cale Access levererar 300 biljettautomater till SL
Cale Access AB har fått i uppdrag att leverera biljetterminaler till Stockholms Lokaltrafik (SL) för försäljning av bussbiljetter. Under hösten 2006 tog SL beslutet att införa stopp för kontantförsäljning av bussbiljetter på bussarna i Stockholms län. Cale Access, väl etablerat i Stockholm som leverantör av terminaler för parkering, var ett av de företag som kontaktades för att lämna anbud.

I januari valdes Cale Access som leverantör. Kontraktet innebär att Cale Access ska leverera och installera 300 biljetterminaler som ska vara i drift den 1 april, då kontantstoppet börjar gälla. Terminalerna kommer att finnas från Flemingsberg i syd till Vallentuna i norr. Ett antal terminaler installeras även i tunnelbanan. Alla terminalerna ansluts till tjänsten Cale WebOffice för hantering av korttransaktioner, statistik, larm, mm.

”Det här är ett viktigt strategiskt steg för Cale Access”, säger Cale Access VD Torkel Härdeman. ”Vi har historiskt varit verksamma inom kollektivtrafiken under varumärket Almex, så det här är en mycket positiv och intressant utveckling för oss” fortsätter Torkel Härdeman.