Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

Cale MP 104 betjänar båtägare på flera olika sätt
Nu för tiden är det möjligt att betala slussavgifter i en Cale-automat. När sedan vintern kommer och du vill tvätta din båt inför vinterförvaringen möter du än en gång den multifunktionella MP 104-automaten.

Inför båtsäsongen 2012 letade Sjöfartsverket efter ett bekvämare sätt att ta in slussavgifter för båtar som passerar genom slussen vid Södertälje kanal. Tidigare har avgifterna hanterats manuellt genom att en person har gått runt och tagit betald med en vanlig handterminal.  

Med den nya MP 104-automaten kan man på ett smidigt sätt betala innan man åker genom slussen. Båtägarna behöver bara visa upp ett kvitto när de passerar. 

Ungefär 2 000 fritidsbåtar passerar slussen under en säsong och att automatisera betalningen på det här sättet har visat sig vara mycket effektivt för Sjöfartsverket.

2012 investerade Nynäshamn kommun i en helt ny, miljövänlig båttvätt. De köpte samtidigt en Cale MP 104 EMV Chip & PIN betalautomat för att förenkla betalningen av tvättavgiften. Kunden väljer ett tvättpaket, gör sin betalning och får ett kvitto.

Kommunen har valt att man endast ska kunna betala med kort. Fördelen med detta är att personalen inte behöver hantera några kontanter.

Att tvätta sin båt några gånger under en säsong är fördelaktigt för båtägarna också, eftersom tvätten minskar ansamlingen av snäckor och andra vattenväxter på skrovet.

Sluss, Södertälje

 

Båttvätt, Nynäshamn