Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

Nätverksinstallation för efterskottsbetalning i P-hus i Luleå
Installation av CWT Compact-terminaler äger i maj rum i ett stort parkeringshus i Luleå. P-huset tillhandahåller 700 parkeringsplatser. Samtliga är försedda med motorvärmare.

Cale har vunnit en upphandling från Luleå kommun på leverans av ett parkeringssystem till parkeringshuset Karpen. Terminalerna kommer att anslutas i nätverk och lösningen kommer att ersätta befintligt bomsystem. Terminalerna ska huvudsakligen användas för efterskottsbetalning men det kommer också vara möjligt att betala i förskott (vanligt förfarande) eller med kontaktlösa kort.

Det här är den första installationen för efterskott i Sverige där man använder sig av CWT Compact-terminaler anslutna i nätverk.     

 

Lite fakta om efterskottsbetalning:

Traditionell EFTERSKOTTSBETALNING innebär att man sticker in sitt kort i terminalens läsare när man kommer (check-in). När man åker så sticker man in kortet igen för att avsluta parkeringen (check-out). Man betalar bara för använd tid.

Med EFTERSKOTTSBETALNING I STEG (EB-steg) anger man, genom att stega upp, vilken tid man avser att åka därifrån. När man är tillbaka tar man bara bilen och kör iväg – man behöver inte checka ut. Om man kommer tillbaka tidigare sticker man in kortet i läsaren igen och checkas då ut automatiskt.

Efterskottsbetalning är ett rättvist sätt att ta betalt eftersom man inte behöver betala för extra tid för att vara på den säkra sidan. EB-steg är emellertid snäppet bättre eftersom man här också eliminerar risken att parkören glömmer att checka ut (och då får betala maxavgift).